Strije

napravite sami svoj tretman
napravite sami svoj tretman

Evo nekoliko recepata koje možete uraditi sami kod kuće ako želite da smanjite vidljivost strija.

Važno je da napomenemo da ove tretmane treba ponavljati često i u dužem vremenskom periodu (mesec dana) kako bi efekti bili vidljivi. Verujemo da ćete uživati ako volite prirodne i domaće namirnice ili imate alhemičarski duh u sebi.

Recepti

1. Pomešajte žuti šećer sa maslinovim uljem i sokom od limuna. Napravite da smesa bude gusta i iskoristite to kao piling za telo. Važno je da se što duže masirate sa smesom.

2.Pomešajte sok od limuna sa sokom od krastavaca i nanesite na zonu koju želite da tretirate. To bi bio neki serum za tretiranje strija. Umesto limuna možete koristiti i aloe vera sok ili belanca jajeta koja možete naneti četkom.

uživajte u atmosferi i mirisima koje st esami kreirali
uživajte u atmosferi i mirisima koje ste sami kreirali

3. Masirajte deo tela sa strijama maslinovim ili još bolje ricinisovim uljem, ako možete ulje prethodno blago zagrejte

4. Presecite krompir na pola i sa unutrašnjom stranom masirajte vaše strije dok se krompir ne osuši.

5. Sameljite kajsije u blenderu i dobijenu smesu nanesite na strije. Ovu masku za telo ostavite da deluje 20 minuta i isperite mlakom vodom.

Nakon svih ovih tretmana, važno je da ne koristite sapun za pranje ili gel za tuširanje. Ako je potrebno operite tretirano mesto mlakom vodom.

Ako vam sve ovo zvuči komplikovano, a čak ne postoji ni garancija da će one nestati,  setite se Euklida koji je rekao kako do razumevanja geometrije ne postoji kraljevski put već samo rad.

Strije su paralelne linije koje se javljaju u serijama usled naglog rasta ili dobijanja na težini. Po Euklidu one će večno postojati tako paralelne jedna u odnosu na drugu i nikad se neće preseći.

Po nama vredi pokušati sa tretmanima.

One thought on “Strije

Leave a comment