NOVA FORMULA ZA C1 -anticelulit piling gel

C1 super shape peeling kako je nekad izgledao
C1 super shape peeling kako je nekad izgledao

C1 super shape peeling gel je proizvod koji radimo od 2007.godine.C označava da je namenjen tretmanu celulita, a broj 1 da je prvi korak u tretmanu koji možete raditi u salonu za profesionalnu negu ili kod kuće. Danas u našoj laboratoriji radimo na poboljšavanju formulacije i dodajemo nove komponente kako bi i efekat bio bolji.

ekstrakt zelenog čaja  kao sastojak u anticelulit tretmanima
ekstrakt zelenog čaja kao sastojak u anticelulit tretmanima

Stigao nam je suvi koncentrovani ekstrakt zelenog čaja koji sadrži komponente koje ubrzavaju metabolizam. Taj efekat je prisutan prevashodno kada se zeleni čaj konzumira kao piće, mada su pokazane i njegove dobre karakteristike u kremama protiv celulita. Često ćete ga pronaći kao Camelia Sinensis na INCI spisku. Zajedno sa kofeinom, ekstrakt zelenog čaja čini glavni aktivni princip u C1 gelu. Proizvod smo osmislili u formi gela iz više razloga od kojih je jedan i da bi mogao da se  koristi u toku tuširanja. Mrvice se tako lakše uklone vodom. Važno je da se nakon pilinga C1 gelom ne korsiti sapun. Piling je u estarlozofiji prvi korak za svaki efikasan tretman lica ili tela.

Naročito je važno uraditi piling pre masaže!

na početku je beli prah karbomera koji vremenm formira gel
beli prah karbomera koji  je dispergovan u vodi vremenom formira gel

Gelovi su obično lepljivi i neprijatni kada se nanose. U tu svrhu dodali smo C1 oil mix koje ne samo da će ulepšati osećaj tokom nanošenja gela, već će i obezbediti klizavost i lakoću pokreta prilikom utrljavanja. Naravno u uljanu fazu mogu se dodati supstance koje pomažu u borbi protiv celulita. To su biljna ulja (pre svega laneno) i eterična ulja (limunova trava, pačuli, ruzmarin,timijan, limun…).

par kapi ulja od šargarepe za C1 gel
par kapi ulja od šargarepe za C1 gel

Dodali smo i par kapi ulja od šargarepe koje je od nedavno među omiljenim  uljima koje predlažu aromaterapeuti. Na kraju piling čestice koje su mrvljene koštice kajsije. Piling je srednje abrazivnosti. Pošli smo od ideje da će vervatno na početku biti potrebno da se piling radi nekoliko dana za redom i tada je važno da ne bude suviše jak i naruši zaštitnu barijeru kože. Ovaj gel možete koristiti u toku kupanja ili na početku anticelulit tretmana tela.

Miris je citrusno drvenast i intenzivan.

Veoma važna napomena je da je gel veoma prijatan u toku nanošenja, ne izaziva efekte peckanja, zagrevanja ili bilo koju drugu neprijatnu senzaciju na koži.

U estarlozofiji lepota je rezultat uživanja u procesu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s