reFORMULATION of F1 peeling

Piling tela je važan pre nanošenja kreme i pre masaže
Piling tela je važan pre nanošenja kreme i pre masaže

Čitam i slušam ovih dana kako se ljudi žale na suvu kožu po telu. Takvo stanje je očekivano (i veoma neprijatno) nakon zime. Suva koža ume da svrbi, da se beli i peruta i daje neprijatan osećaj  koji zateže. Suvoća kože dodatno se pogoršava upotrebom sapuna  i gelova za tuširanje.

Kako se pravilno negovati i rešiti problem suve kože po telu?.

Recept glasi  : piling +krema

 

Trudim se da svima objasnim koliko je piling važan i koliko je u neku ruku mazanje kreme skoro pa  besmisleno ako se pre toga ne uradi piling. Piling možete uraditi i rukavicom za kupanje i on ne mora da bude grub. Važno je samo da se skine površinski mrtvi sloj kože kako bi se krema bolje upila.

F1 detox peeling koji mi stoji na polici u laboratoriji nikako ne uspeva da pronađe put do klijenata. To me obeshrabruje i imam ideju da ga učinim atraktivnijim proizvodom nego što je sada, da ga jednostavno PREformulišem.

Današnja tema u ESTAR lab-u je bila:  kako učiniti prijatnijim F1 DETOX BODY PEELING.

Na početku je bio providan gel sa mrvicama koji miriše na lavandu ( meneje  podsećao na miris ormana moje bake u kom je čuvala bunde od moljaca:)

Prva knjiga o aromaterapiji izdata 1937godine. Dopunjeno izdanje 1992.
Prva knjiga o aromaterapiji izdata 1937godine. Dopunjeno izdanje 1992.

Miris eteričnog ulje lavande nekima smeta, a ono je poznato kao : antiseptik, opušta mišiće, pomaže zarastanje ožiljaka, umiruje psihu. Pitala sam se šta bih mogla da dodam a da se taj miris malo ublaži ? Da lavanda ostane, a da dodamo još neki kvalitet ovom pilingu.

Možda neko ulje i/ili eterično ulje. Citrusi bi malo ublažili lavandu. Moram prelistati Gattefosse’s Aromatherapy da vidim šta se sve slaže sinergistički. Za eterična ulja ako se mešaju važno je da budu u sinergiji i da ne ometaju dejstvo jedna drugom.

Šta bih još mogla da dodam?

Pročitala sam savet dana na Savršenoj kako treba jesti avokado ako imate suvu kožu i to me je inspirisalo da i njega dodam. Ulje avokada neguje suvu kožu i kosu čak  i ako se upotrebljava spolja. Mi ga preporučujemo i za masažu lica. U gel se može dodati mali ali dovoljan  procenat ulja. Nakon dodavanja ulja, gel postaje mutan odnosno izgleda mlečan.

kada se doda ulje u providan gel on se zamuti
kada se doda ulje u providan gel on izgleda mlečno providan

Eterična ulja dodajemo u masažna ulja da bi postigli i aromaterapijski efekat tokom masaže uporedo sa fizioterapijskim efektom opuštanja mišića.

Pre masaže takođe je važno uraditi piling tela!

Miris je mnogo prijatniji nakon dodavanja eteričnog ulja pomorandže. Ono je jarko narandžaste boje i dodaje se u malom procentu . Njegove glavne osobine su : detoksikacija, antiseptička funkcija, korisno je i u tretmanima kože sa celulitom. Ono i  uveseljava um  . Preporučuje se za negu suve kože i za tretman kože sa dermatitisom u alternativnoj medicini. I što je jako važno dobro se slaže sa lavandom.

 

Razlog zašto se retko ovako divne i delotvorne komponente ne dodaju u tzv WASH OFF  proizvode, odnosno one koji se ispiraju je naravno ekonomski. Eterična ulja su veoma skupa kao i biljna ulja visokog kvaliteta.

sada je naš INCI sastav sledeći:  voda, glicerin, propilen glikol, ekstrakt jasmina, avokado ulje, mrvljene čestice kajsije, polisorbat 20, fenoksi etanol i etilheksil glicerin, eterično ulje lavande, eterično ulje pomorandže, karbomer, natrijum hidroksid, tetranatrijum EDTA

Na kraju smo dobili novi F1 detox body peeling i ostaje nam još samo da ga isprobamo,.

Novi F1 detox peeling sa eteričnim uljem pomorandže i avokado uljem
Novi F1 detox peeling sa eteričnim uljem pomorandže i avokado uljem

 

 

 

Advertisements

3 thoughts on “reFORMULATION of F1 peeling

  1. Moram da priznam da je to bila dosta smela kombinacija, Idelano bi bilo da je uz lavandu išao pačuli (drvenasto-pomorandža-smola miris). To bi bio pun detox pogodak. Na žalost , kod nas se teško pronalaze kvalitetna etarska ulja, naročito ona nekarakteristična za naše podneblje (kao što je pačuli)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s