Šta sve možete in shower dok pevate?

in shower nega tela
in shower nega tela

“Kada oni koji  uživaju u toploj kupki  i  udišu vazduh u kupatilu i ta toplota iz vazduha ulazi u njihove duše i čini ih toplim, oni nalaze radost.Često se dešava da oni počinju da pevaju ,Kao da pevanje ima svoje poreklo u radosti i kupanju”

Muqaddimah 1376.

IN SHOWER

Pod tušem. Neki od nas ujutro, neki od nas uveče, a neki kad god im se ukaže prilika, uživaju pod tušem. Ritual kupanja u kadi je skoro sasvim nestao, što je velika šteta. A možda za neke od nas i izazov.

Napraviti ugođaj telu, duhu i koži u samo par minuta težak je zadatak.

Lepo bi bilo kada bi pevali pod tušem. Pevanje otvara um i deluje dobro na naše zdravlje.  Pevanje redukuje stres, poboljšava raspoloženje, smanjuje krvni pritisak, poboljšava disanje i pospešuje imunitet. Smanjuje bol.

Osim pevanja dobro bi bilo da  mislimo i o nezi svoje kože. I ne samo u smislu uklanjanja nečistoća. Možda ponekad iako se osećamo čistim  u isto vreme se osećamo i praznim nakon tuširanja. Kao da nam voda spere i energiju .

Uklanjanje nečistoća često nosi sa sobom i neke loše aspekte po našu kožu. Isušuje je, ne dopada nam se na dodir, ne ostavlja za sobom miris, gruba je. Naročito zimi.

Šta raditi i kako negovati i um i telo pod tušem? Ovo su moji predlozi.Kao i uvek inspirisana sam svakodnevnicom u kojoj svi živimo. Inspirisana jednim običnim danom u kom u opštoj gužvi ponekad i tuširanje predstavlja luksuz.

In shower body butter sa piling česticama
In shower body butter sa piling česticama

NAKON PENE

Najvažniji korak u nezi kože je onaj koji dolazi nakon samog pranja bilo sapunom bilo gelom za tuširanje. Hranljiva,negujuća i mirisna krema. Za hidrataciju, elastičnost i lep izgled. A šta ako želimo instant? Ako nemamo vremena baš uvek da nam se krema upije pre nego što se obučemo? Hladno nam je. Ili naprosto nemamo volje da se mažemo u tom trenutku….

Piling krema pod tušem. Šta mislite o tome? Nakon pranja penušavim sredstvom utrljajte na svoju kožu kremu bogatu uljima (buter kremu ili body butter) sa piling česticama. Nakon toga samo blago isperete vodom i “istapkate” se  peškirom. Namazali ste se, oprali i uklonili suve i nežive delove kože u jednom koraku.

Kod jako suve kože bilo bi dobro i dodatno mazanje. Izuzetno suva koža brzo upije sve što joj ponudite. Zimi naročito ona je sklona isušivanju.

ulje za tuširanje
ulje za tuširanje

OILS

Ako nakon pranja kupkom ili gelom nanesete ulje na vlažnu  kožu, stvoriće se na površini kratkotrajna emulzija. Odnosno krema.

Možete to iskoristiti za dodatnu negu. Mnoga ulja zbog veličine svojih molekula ne prodiru duboko i ne obezbeđuju dubinsku hidrataciju ali svakako ulepšavaju površinski izgled kože i čine je mekom na dodir. Zbog svojih okluzivnih osobina (stvaraju film na površini) sprečavaju gubitak vlage iz kože. Bogata su raznim negujućim sastojcima i kao takva lepa kombinacija za negu pod tušem.

Odaberite ono ulje koje vam trenutno odgovara. Za energiju, za relaksaciju, za detoksikaciju, protiv celulita. Možete ulje pomešati i sa crnim šećerom da napravite prirodni piling,Koža će vam nakon toga biti osvežena i negovana.

Moja ideja je da je SPA pod tušem moguć i potreban. Da negujemo um  negujući telo . Ili obrnuto. Uvek uz muziku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s