Da su meni oči tvoje…

Estar eye gel
Estar eye gel

…”zvezdama bih prkosio “….

Očna zona

Zabranjena zona,specijalna zona.Veoma delikatna zona.Predmet obožavanja i predmet patnje. Nema masnog tkiva,tanja je 10x nego koža na drugim mestima i u toku dana napravi isključivo treptanjem  i do  10 000 pokreta. Ona je nalik elasatičnoj gumenoj traci.Što je više rastežete to više gubi elastičnost.

Tu se valjda sve vidi. Koliko se smejemo,koliko smo plakali,koliko vode pijemo,kako spavamo…

Hipokrat je rekao :”gledaj oči i videćeš telo”.

Ideje

Od početka gledam filozofski na formulisanje krema za negu očne zone. To je poslednja krema koju smo izbacili kada smo pravili kolekciju za lice. Stalno je usavršavam i stalno o njoj razmišljam.

Veoma su suprotne ideje o tome kako treba negovati ovu regiju na licu, ja sam kritički gledala na svaku od tih ideja i trudila se da iz njih izvučem najlogičnije i najbolje stvari trudeći se svo vreme da zadovoljim svoj princip u izradi kozmetike, a to je da mora da Vam bude prijatno kada se namažete. Vaš subjektivni osećaj mora biti prijatan. Sve ostale teorije o tome da se malo istrpi, da će vremenom sve biti drugačije, da će se koža naviknuti na neprijatne senzacije za mene su neprihvatljive.

Gledaj oči i videćeš telo-Hipokrat
Gledaj oči i videćeš telo-Hipokrat

Ciljevi

Cilj kreme za negu očne zone je da deluje na sledeće pojave:

-podočnjake i nadutost

-bore i fine linije

-elastičnost, hidrataciju

-neujednačenu pigmentaciju

-da ulepšava opšti izgled, da mekoću koži

Mnogo zahteva za jednu kremu,složićete se! Krema koja može slučajno i u oko da dospe ako ne mažemo pažljivo. Mora biti specifično formulisana da su iritacije najmanje moguće.

Iskustveno sam došla do zaključka da pH =5,5  za koji se tvrdi da je fiziološki pH kože najčešće ne važi i pogotovo za kreme za negu očne zone.Imam teoriju da pH kreme oko očiju mora biti blizu pH vrednosti vode odnosno izmežu 6,5-7,5. Voda svima prija i nema iritacija.

Prva ESTAR krema za negu očne zone je bila upravo takva. Pored facial drops seruma i dalje je vodeći proizvod iz naše alhemičarske laboratorije. Kombinacije koje naši klijenti s njom rade su čudesne u najmanju ruku! Mažu celo lice, vrat i  očnu regiju naravno. Mažu je danju i noću.

Tražili su da deluje i na podočnjake. I evo nakon dosta rada i ispitivanja i to smo napravili.

Kako imamo princip da žena ne treba da ima 1000 krema na ogledalu niti kremu za levi kapak i desni kapak (često se tako šalimo) trudili smo se da u našu postojeću kremu ubacimo i ekstrakte koji deluju na podočnjake.

Ekstrakcija iz biljaka
Ekstrakcija iz biljaka

Ekstrakti

Teško je pronaći dobar ekstrakt. Kada Vam kažu kako je kamilica super jer deluje protivupalno to je sve u redu. Ono što konstatacije tog tipa obično ne sadrže je šta tačno iz kamilice deluje protivupalno?Koliko u čaju ili nekom ekstraktu toga ima? Da li ima dovoljno? I pravljenje čaja je u tehnološkom smislu ekstrakcija, pitanje je šta ste i koliko ekstrahovali na taj način.

Isprobali smo 4 ekstrakta kestena u zadnje 4 godine i konačno našli jedan koji radi. Stavili smo ga u kremu za negu očne zone.Sa Margosom (kod nas poznatiji kao Nim) smo imali više sreće zato što smo ga prethodno već ispitali u drugim našim proizvodima i on je pokazao divne osobine.

I tako sada u jednoj kremi za negu očne zone imate redom: pantenol,alantoin,kofein,ulja nevena,argana,semenki grožđa,badema,hijaluronsku kiselinu,ekstrakte frangipanija,francuske ruže,margose i kestena! I još štošta važnog što utiče na Vaš opšti utisak prilikom mazanja.                                                                                                                                                                                                         

Uvek nosite naočare za sunce
Uvek nosite naočare za sunce

Opcije

Uvek postoje. Od toga da se ne mažete do toga da imate kreme za levi i desni kapak:) Ono što nikako ne treba da radite je sledeće:

-skidate šminku oko očiju vlažnom maramicom ili ne skidate šminku uopšte

Ono što bi bilo sjajno da radite je:

-skidate šminku s očiju uvek i to mlekom koje nanesete na pamučni tufer. Čak i ako ne nanosite posebno kremu za očnu zonu,mleko samo po sebi će negovati kožu

-uvek nosite sunčane naočare i to od jutra do mraka kada god ima sunca . Naočare muva style su najbolje i sreća pa su sada u modi

-mnogo tečnosti, malo slane hrane, spavanje kao naše bake na svilenoj jastučnici ili uštirkanoj pamučnoj (Setite se Hipokrata s početka teksta)

I obavezno se smejte to će Vam svakako pomoći da iznutra zračite, dobro se osećate i uživate u životu.

…”Da me vide, dođu oči, i ja vidim tad
I te oči, i tu ljubav, i taj put sreće;
Njene oči, njeno lice, njeno proleće
U snu vidim, ali ne znam što ne vidim sad.
Da me vide, dođu oči, i ja vidim tad:”…….

V.Petković Dis

Advertisements

One thought on “Da su meni oči tvoje…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s