Nega tela

Body and soul masažne kreme

Um i telo

Podsetićemo se jednog od filozofskih principa da su Um i Telo jedinstven sistem. Iz toga izlazi da sve što se dešava u našem umu ostavlja traga na našem telu i obrnuto, ono što se dešava u našem telu ostavlja traga u našem umu.

Možemo li nekako intervenisati i posredovati izmedju Uma i Tela?

John Kelly je rekao da, ako pokrenemo svoje telo i naš um će se pokrenuti sam. Pokreti su razni: hod, ples, vežbanje, ali i mikro pokreti ruku i nogu, disanje, masaža…

Ako pokrenemo telo na jedan jednostavan način, možemo mnogo da učinimo za svoj Um.

Koža

Najveći filter našeg Tela je koža. Ona prima sve spoljašnje uticaje (temperaturu, vlagu, zagađenje, vetar, štetne agense pa i one prirodne), isto tako i kroz sebe propušta  proizvode naših untrašnjih procesa. Ona trpi sve i svašta i zato je važno negovati je da bi ostala u lepom i zdravom stanju. Na koži se vidi svaki i najmanji unutrašnji stres, promena u organizmu, promena klime ili sredine…

Šta je zaista važno kod nege kože?

Piling tela

Nakon kupanja i tuširanja, u širem smislu reči pranja,prvi važan korak je piling tela koji kožu oslobađa od suvih i zadebljalih slojeva koji sprečavaju ulaz vlage i aktivnih komponenti iz krema. Piling se nanosi blagim kružnim pokretima ruku u trajanju do 5 min.Veoma je važno ne prati se onim sredstvima koja sadže sapun (gelovi za tuširanje, sapuni, kupke..) zato što ti proizvodi sami po sebi često isušuju kožu pa i onda kada to nama nije vidljivo golim okom. Preparati  za pranje sa finim penušavim komponentama su teško dostupni na našem tržištu. Piling se zato uklanja peškirom ili papirnom salvetom.

Abrazivnije pilinge na bazi soli i peska  koristimo za grublje i suvlje delove tela kao što su laktovi, kolena, ruke  i stopala.

Manje abrazivne pilinge na bazi samlevenih čestica najrazličitijeg koštunjavog voća, koristimo za osetljvu kožu i osetjive delove tela: ruke, dekolte, noge…

Postoje i hemijski pilinzi, koji nisu pogodni za korišćenje u toku sunčanog perioda godine zato što praktično hemijski skidaju delove kože.

Maske za telo

Maske za telo su namenjene onima koji su ambiciozni po pitanju nege tela i vole koncept kućnog mini SPA centra. One služe za instant ubacivanje aktivnih komponenti za hidrataciju, ishranu i negu kože. Drže se do 15 min ili dok se ne osuše. Potom se ispiraju vodom, takođe bez upotrebe sapuna.

Krema

Sledeći korak je nanošenje kreme prilagođene stanju vaše kože koja može biti suva, osetljiva, napeta, opuštena, sa celulitom zdrava i jedra….

Mleko za telo je isto što i krema samo sa većim sadržajem vode, što samo po sebi znači manje aktivnih komponenti, brže trošenje i upijanje, odnosno češće mazanje.

I na kraju najvažnije je da vama lično krema prija. Da vi uživate u njenom mirisu, dodiru,osećaju koji nakon nanošenja ostaje na vašoj koži, efektu koji nastaje nakon određenog vremena upotrebe. Zato što će tako vaš Um biti zadovoljan. Bićete sveži, negovani, prijatni s polja kao i iznutra.

Uživajte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s